איטום חריצים בשניים פגומות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

11/08/2013 | 17:22 | מאת: אורית

בני במעקב קבוע אצל רופאת שיניים. ע"ג השיניים הטוחנות יש כתמים חומים, בכל ביקור הרופאה מצלמת ובודקת שלא מדובר בעששת לדבריה השיניים פגומות וכל מה שצריך לעשות להקפיד על צחצוח טוב על מנת שלא יהיה חור. שאלתי לגבי איטום חריצים, ענתה שלא עושים על שיניים כאלה וממילא יהיו לו חורים אולי עוד חצי שנה אולי עוד 5 שנים. אשמח לשמוע דעה נוספת.

14/08/2013 | 11:38 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום אורית, ככל הנראה מדובר בפגמים התפתחותיים בשיניים אלה, חשוב להקפיד על אמצעי המניעה האפשריים: איטום חריצים אם ניתן, חשיפה לפלואוריד ומעקב בתדירות גבוהה. וכמובן בבית הרגלי צחצוח ותזונה טובים. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים