חתך בחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

17/07/2013 | 23:32 | מאת: בת-אל

שלום ביתי בת 11 חודשים החליקה על משחק עם הפה מתוך זחילה ונחתך לה הפס עור שבין החניכיים לשפה העליונה, ירד מלא דם ופתאום פסק. לאחר מכן ראיתי שהפסקת עור ונחתך כמעט לגמרי ממש מילימטר נותר מחובר- לאן עלי לגשת עימה?! יש לציין שזה כבר לא כואב לה כלל כי היא מרימה את השפה לגמרי עם היד! תודה על תגובתכם...

02/08/2013 | 18:20 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, על פי תיאורך מדובר בקריעה של הפרנום (רקמת חיבור בין השפה לחניכיים, בד"כ אין לזה משמעות. בכל מקרה מומלץ להיבדק על ידי רופא שינים מומחה לילדים, זה גם התיזמון המומלץ לבדיקה שגרתית ראשונה. בהצלחה,ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים