שן שצומחת בצורה לא מלאה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

26/06/2013 | 11:41 | מאת: נירית

שלום רב, בני בן 5 ובמהלך השנה האחרונה הבחנתי שהשן התחתונה, שאני חושבת שהיא שן טוחנת לפי המיקום, צומחת באופן כזה שכאילו רק הקירות החיצוניים של השן צומחים ובאמצע ריק... ממש עקבתי אחרי הצמיחה ורואים את החניכיים דרך החור הזה - כלומר, היא לא צמחה מלאה ואז נוצר חור אלא צמחה באופן לא מלא. בני לא מתלונן על כאבים. אוכל רגיל. מצחצח שיניים כל יום. האם עלי לפנות לטיפול כרגע או לחכות שהיא תיפול ממילא ותצמח חדשה - האם שן טוחנת נופלת?(סליחה על הבורות). תודה מראש על תשובתך.

27/06/2013 | 09:36 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום נירית לטוחנת יש תלוליות ובתחילה נראים שיאי התלויות ורק בהמשך נחשף משטח הלעיסה. אם נראה לך לא רגיל כדאי להיבדק, גם כך חשוב בדיקה אחת לחצי שנה. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים