שיניים טוחנות לא צמחו

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

10/06/2013 | 22:14 | מאת: עדית

הבן שלי יהיה בן 5 בעוד כחודש. עד היום עדיין לא צמחו לו השיניים הטוחנות התחתונות בשני הצדדים. כשנוגעים באצבע בחניכיים מרגישים גבעה קטנה במקום שהשיניים צריכות לצמוח. בצילום פנורמי שביצענו רואים את השיניים כלואות בלסת התחתונה. הרופאה שראתה אותו אמרה לנו שכנראה הלסת שלו קטנה מדי ואין לשיניים מקום לצמוח. האם המצב צריך להדאיג אותנו? האם יש צורך בטיפול בבעיה, או שאפשר להמשיך ולחכות שיצמחו מאליהן? אם יש צורך בהתערבות בנושא- כיצד ניתן לטפל בו? תודה

11/06/2013 | 18:57 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום עדית הטוחנות החלביות האחרונות בוקעות בגיל שנתיים וחצי -שלוש, אין מה לחכות יותר. צריך יעוץ משולב של רופא שיניים מומחה לילדים יחד עם אורתודונט וכירורג פה ולסת. יש הרבה מרכזים רפואיים שיש בהם את אנשי המקצוע הנ"ל, בררו קרוב למקום מגוריכם. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים