שן קבועה מתנדנדת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

27/05/2013 | 23:06 | מאת: יורי

שלום רב, בני בן 6 ולפני כחודשיים וחצי קיבל בגן מכה מצלחת מעופפת באיזור השיניים הקדמיות למעלה. שן חלב אחת נפלה ואילו לשני השיניים הקבועות המרכזיות לא נראה שהיה נזק. נעשה צילום ביום החבלה ולא ניצפה שבר בשיניים הקבועות. כעבור כחודשיים התלונן בני על ששן קידמית עליונה (הקבועה) מתנדנת לו. שוב הלכנו למרפאה ונעשה בהמלצת הרופאה צילום חוזר שגם בו לא נמצא שבר בשן. הרופאה אמרה כי תתכן תזוזה של שן קבועה במהלך צמיחתה וכי יתכן והדבר נגרם כתוצאה מהחבלה בגן. המליצה לחכות ואמרה שיתכן ובעתיד יהיה צורך בקיבוע השן לאחר שהשן תסיים את צמיחתה. השאלות: האם הדבר אכן מוכר ששן קבועה מתנדנדת בזמן הצמיחה שלה? האם צריך לחכות עד לסיום צמיחת השן בשביל לקבע? האם השן יכולה להתקבע לבד? האם מומלץ לעשות בירורים אחרים? אשמח לשמוע את דעות תודה רבה

28/05/2013 | 21:07 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום יורי, לשיניים במצב תקין בפה יש ניידות קלה מאד שאינה מתגברת. חשוב לקבל נתונים מפורטים למצב השיניים מיד לאחר החבלה מלבד העדר שבר וכן להעריך גם את המצב כיום. מומלץ לפנות לרופא שיניים מומחה לילדים שיבדוק במה מדובר. קיבוע מבצעים רק סמוך לחבלה , אם החבלה גרמה לתזוזה או ניידות של השיניים. קיבוע שלא לצורך,עלול להזיק. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים