פיגמנטציה שחורה על שיני בן 3

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

20/06/2005 | 00:08 | מאת: מירב

שלום רב, לבני בן השלוש יש כתמים שחורים על השיניים. בגיל שנתיים כשהתחיל -לקחתיו לרופא שיניים שקבע כי מדובר "בחיידקים לא מזיקים" וטען שניתן להסיר רק במרפאה. חזרתי השבוע עם בני במטרה לנקות לו את הכתמים אולם הילד בכה, לא שיתף פעולה ("הטעם של המשחה הגעיל אותו וגרם לו לרצות להקיא")ולפיכך הצליח הרופא לנקות רק חלק מיזערי ובהחלטה משותפת החלטנו שזה לא שווה את ההיסטריה של בני. יחד עם זאת, לי מבחינה אסתטית העינין מאד מפריע (גם הרופא ציין שיחסית זה מאד בולט אצלו היות ומופיע כמעט לאורך כל!!השיניים.) ולשאלותיי: 1. שמעתי שישנה איזה משחה שניתן לנסותה בבית ועוזרת מעט, האומנם..? 2. מה הסיכוי שיעבור לשיניים הקבועות מניסיונכם? 3. במידה ורופא יסיר את הכתמים, כל כמה זמן לערך נצטרך לחזור על התהליך? בברכה ותודה!, מירב.

20/06/2005 | 09:21 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

לא ידוע לי על משחה שעוזרת ?? אם הכתמים ישארו עד להחלפת השיניים יתכן ויהיו גם על השיניים הקבועות, אך הכתמים בד"כ עם הזמן נעלמים במהלך ההתבגרות גם שמסירים את הכתמים אחרי זמן קצר הם חוזרים, קשה לי להגיד בדיוק כמה זמן, מפני שזה שונה מילד לילד,

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים