עקירה?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

24/05/2013 | 12:09 | מאת: א

שלום רב, בני בן 5. כשהיה בן שנה וחצי נפל וקיבל מכה בשן הקידמית. עם הזמן הצבע נעשה אפרפר, אך השן היתה יציבה מאוד וכך השארנו אותה. לפני כחודש בני נפל שוב על אותה שן. רופאת השיניים עשתה לו טיפול שורש והכניסה חומר מילוי על מנת להימנע מעקירה. לאחר כשבוע מהטיפול היתה הפרשת מוגלה והוא קיבל אנטיביוטיקה. כעת אנו כשבועיים לאחר האנטיביוטיקה, אין סימני דלקת (נפיחות / אודם/ כאבים) והשן עדיין יציבה. השאלה היא האם לעקור עכשיו? האם בהכרח יכול להיגרם נזק אם השן נשארת ולא נעקרת? איזה נזק יכול להיגרם לשן הקבועה (שיכולה לבקוע רק בעוד שנתיים ואף יותר) אם השן נשארת ללא סימני דלקת? האם קיימת אפשרות להשאיר את השן ובמידה וחלה הדרדרות כלשהי רק אז לעקור? תודה רבה.

25/05/2013 | 21:16 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, אין סימני דלקת קליניים כפי שתיארת,אפשר לבצע צילום חוזר בעוד 3 חודשים ולהעריך מחדש את המצב. בגיל בנך הנזק האפשרי בשלב זה לקבועה הוא כתם על השן , אך ייתכן גם נזק מהחבלה הקודמת. בהצלחה,ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים