חרדה מטיפולי שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

17/04/2013 | 11:36 | מאת: ליאת

שלום רב, בני בן ה - 7 עבר עד כה מס' סתימות בפיו. יש עוד סדרת סתימות וטיפולי שורש קלים שעליו לעבור, כך עפ"י רופאי השיניים המטפלים בו במסגרת קופת החולים. בחודשים האחרונים הוא מגיע למרפאה אך מסרב לעבור את הטיפול. ניסינו גם באמצעות גז מחוק וגם ללא. לאחר שלב ההרדמה, הוא מחליט שהוא קם מהכסא ולא מוכן להשלים את הטיפול. היום הוא כבר אינו מעוניין להגיע כלל למרפאה. היו מס' ניסביונות רב, אצל רופאים שונים של הקופה, אך כנראה שהפחד חזק ממנו. אני מבינה שיש אופציה לטיפול בהרדמה כללית אולם אפשרות זו מדאיגה אותי ונשמח מאוד להמנע מלהגיע לזה. אשמח לחוות דעתכם, האם יש משהו נוסף או אחר שבאפשרותנו לעשות כדי לעזור לו להגיע לטיפולים ולבצעם? האם יש רופא שאתם יכולים להמליץ עליו באזור פרדס חנה - כרכור? האם זה תלוי רופא,במקום בו אנו נמצאים? מה דעתכם על טיפול בהרדמה מלאה? האם אני צריכה לחשוש מזה? תודה רבה. ליאת

18/04/2013 | 18:24 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, מומלץ מאד לגשת לרופא שיניים מומחה לילדים (עם רישיון מומחה מטעם משרד הבריאות) רשימת מומחים ניתן למצוא באתר (הסתדרות רופאי השיניים) . בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

19/04/2013 | 18:56 | מאת: ליאת

ראשית תודה על המענה. לא ברור לי עניין המומחה לילדים - האם הרופאים המטפלים בילדים דרך מרפאת קופת החולים אינם מומחים לילדים? אודה גם על התייחסותכם לשאלותיי האחרות ובעיקר לנושא ההרדמה הכללית. תודה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים