עקירת שן 51 בגיל 4

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

09/03/2013 | 14:55 | מאת: מיטל

שלום רב, בני בן ה4 חטף מכה בשן 51 כשהיה בן שנתיים, בצילום פריאפיקלי יש תהליך אקטיבי של ספיגת שורש השן, רופאת השיניים אמרה שיש לעקור את השן פן תפגע השן הקבועה. שאלתי היא אם אפשר לנקז דרך החניכיים את התהליך ולהמנע מהעקירה הזו בשלב מוקדם ככ. הנני מודעת לחשיבות של התהליך על השן הקבועה. תודה מראש

14/03/2013 | 08:43 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, הטיפול בזיהום הוא בשתי צורות: 1. טיפול שורש (לא תמיד אפשרי , במיוחד אם יש ספיגת שורש) 2. עקירה ניקוז לא מסלק את המקור לזיהום ולכן לא פותר את הבעיה ואת הנזק האפשרי בעצם ולשן המתפתחת. לצערינו יש ילדים שמאבדים את השן הקדמית גם בגיל מוקדם יותר. בריאות הילד(מסיפורך יש עדות לזיהום פעיל) והתפתחות תקינה של השן הקבועה חשובים יותר מקיומה של השן החלבית בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

16/03/2013 | 15:08 | מאת: מיטל

תודה רבה על ההסבר. אכן התהליך אקטיבי ועקרנו את השן. לגבי בקיעת השן הקבועה (שן 11) האם היא תבקע לפני שן 21? או שנהפוך הוא ויהיה עיכוב בבקיעה.

19/03/2013 | 22:34 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

עקירה מוקדמת (לפני גיל 5) , מצפים לעיכוב כלשהו בבקיעת השן העוקבת.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים