שיניים קדמיות נשברו לילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/10/2012 | 20:02 | מאת: רתם

שלום, בני בן השנתיים וחצי החליק באמבטייה ושבר את שתי שיניו הקדמיות. שו אחת בערך חצי שן ושנו שנייה בערך שליש שן. הוא לא מתלונן על כאבים כרגע. את החלקים השבורים לא מצאנו.. ברור לי שמחר נלך לראות רופא שיניים אבל אנחנו מודאגים... מה הולך לקרות עכשיו? מה עלול להיות הנזק? האם עושים השלמות? אם כן איך? הילד שלנו בחיים לא יתן שיטפלו לו בשיניים... איך עושים את זה? הרדמה מלאה?? יש השלכות לשיניים הקבועות שעתידות לבוא עוד כמה שנים? נשמח מאד מאד לתשובות, תודה רבה, חגים שמחים

04/10/2012 | 10:57 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום רתם, פנו לרופא שיניים מומחה לילדים, לצורך בדיקה וצילום על מנת לקבל אבחנה נכונה ואת סוג הטיפול הדרוש (על פי היקף השבר, האם נחשפה רקמת מוך השן,האם הייתה פגיעה ואיזה ברקמות התומכות ועוד...). על פי תיאורך חלק גדול מהשיניים נשבר ולכן מומלץ להשלים ,בטיפול בגיל זה לרוב יש צורך בטשטוש קל . אם מדובר בשברים של החלביות בלבד ללא תזוזה שלהם , לא צפוי נזק מהחבלה עצמה. המשך המעקב והטיפול חשובים על מנת למנוע נזק אפשרי לקבועות (השלמת השן מפחיתה סיכון של התפתחות זיהום) ואם מתפתח זיהום לאתר ולהתערב מוקדם ככל שניתן. בהצלחה, ד"ר רוזן ולטר בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים