עיכוב בנפילת שיני בשר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

28/09/2012 | 20:19 | מאת: דקלה

בתי בת 8 עד כה נפלו לה 4 שיניים חותכות תחתונות.יש לציין שכל שן התנדנדה די הרבה זמן עד שנפלה. מזה 10 חודשים מתנדנדת לה שן חותכת עליונה (ולא נופלת). אנחנו נמצאים במעקב אצל רופא שיניים, אחת לחצי שנה, הרופא שטען שלא מדובר בעיכוב משמעותי. ובכל פעם מרגיע שהשן בקרוב טיפול. מדוע השיניים לא נופלות? האם יש מה לעשות בנדון? האם יכול להיות שיפלו בגיל מאוחר? אני מודאגת איך זה יהיה מבחינה חברתית להיות בלי שיניים בגיל מאוחר יחסית

29/09/2012 | 23:00 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום דקלה המעקב אצל רופא השיניים חשוב. שן מתנדנדת 10 חודשים?! האם הילדה מפחדת לנדנד אותה או לנגוס בה ? לעיתים מתערבים ומסייעים בנשירתה. מבחינה חברתית אין מה לדאוג : זו רק תחילת תקופת נשירת השיניים, הן ממשיכות להתחלף בהפסקות עד גיל 11-13... בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים