חבלת שן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

20/09/2012 | 12:49 | מאת: עינת

שלום וברכה, ביתי בת שנה וחצי נפלה לפני כחודשיים ונחבלה בפיה. לאחרונה השן התחילה לשנות צבע, בבדיקה אצל מומחה ולאחר צילום הוא אמר שהשורש נספג ושיש צורך לבצע עקירה על מנת שלא תגרם פגיעה לשן הקבועה. שאלתי היא האם ניתן להמתין עם העקירה לגיל יותר מבוגר, לא נראה שהילדה סובלת מכאבים. במידה ולא, האם ניתן לשים שתל או תותב כלשהוא??

20/09/2012 | 13:53 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, אם על פי אבחנה של רופא שיניים מומחה לילדים, יש ספיגת שורש פתולוגית, לא מומלץ להמתין! יש לכך 2 סיבות עיקריות: 1. זיהום כרוני שקט עלול להתלקח ולהפוך לזיהום חריף שלעיתים מסוכן. 2. השן הקבועה המתפתחת בסמוך לשורש השן החלבית ,פגיעה מאד בשלב זה ועלולה להינזק מקיומו של זיהום בסמוך. לא נהוג לשים שן תותבת במשנן קדמי חלבי ביחוד לא בגיל כה צעיר. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

20/09/2012 | 14:02 | מאת: עינת

תודה רבה על תגובתך, האם לא ניתן להמתין עם העקירה ורק במידה ותתפתח דלקת לעקור? בהכרח תתפתח דלקת? כמו כן, מדוע לא ניתן לבצע השלמה, האם תינוקת בת שנה וחצי תהיה ללא שן קדמית עד לבגרותה??

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים