חריקת שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

26/05/2005 | 08:33 | מאת: ליאת

ביתי בת השלוש נגמלה ממוצץ לפני כחודש וחצי. החלטנו לגמול אותה מכיוון שהשיניה הקדמיות שלה ממש בלטו החוצה (דבר שאושש על ידי רופא שהמליץ שנגמול אותה). עשינו זאת בעדינות לאורך זמן. נכון להיום היא גמולה לגמרי וכבר כמעט בכלל לא מבקשת מוצץ (רק כשהיא חווה משבר כלשהו). עם זאת, בלילות אני שמה לב שהיא חורקת שיניים. אני לא יודעת אם זה נובע מהגמילה מהמוצץ - יכול להיות שגם לפני כן עשתה זאת אבל לא חשנו בכך בגלל המוצץ. אני יודעת שתופעה זו עלולה לגרום לנזק מצטבר לשינויים (אני גם יודעת שהיא עלולה להעיד על מתח נפשי). למה זה קורה? איך אפשר להתמודד עם תופעה זו אצל ילדים? תודה ליאת

28/05/2005 | 13:03 | מאת: דורית

ילדיי מצצו מוצץ עד גיל חמש ולאף אחד לא היו שיניים בולטות, שיניים בולטות זה גנטי, או כיוון שהלסת קטנה, בהמשך הלסת תגדל והכל יסתדר, גם אם לא ,ניתן לשים גשר, לא קרה כלום. אין שום ביסוס שמציצת מוצץ מבליטה שיניים. אגב, חריקת שיניים זה טבעי לחלוטין. לא מעיד על שום מתח נפשי אצל ילדים.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים