אמא מיואשת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

25/05/2005 | 21:31 | מאת: ש

לילדי בן השנתיים יש עששת בשיניים הקדמיות וכנראה גם התפשט הלאה. הרופאה הפנתה אותנו לבית חולים אסותא לבדיקה ואמרה שייתכן מאוד שיצטרך הרדמה כללית כדי לעקור את השיניים הקדמיות ולטפל ב4 שיניים תוחנות שצמחו כבר עם עששת וחורים. את האמת אני "מתה" מפחד מהרדמה כללית ,ולא יודעת מה לעשות, האם אין טיפול אחר חוץ מעקירת השיניים הקדמיות?? איך יתכן שמשאירים ילד מגיל שנתיים עד גיל שש או שבע ללא שיניים?? הרופאה הסבירה לי שיתכן שזה יפגע לו גם בדיבור. האם זה נכון?? היא "ירדה" עלי בטרוף , אמרה שזו אשמתי שהילד הגיע למצב הזה בגלל שהוא שותה הרבה בבקבוק. וגרמה לי הרגשה נוראית של אשמה. גם בנושא הבעיות בדיבור לאחר עקירת השיינים הקדמיות היא אמרה שבאשמתי הוא ידבר ב"ס". האם זה נכון??? הרי מדובר על 4 או 5 שנים בלי שיניים קדמיות. האם אין טיפול אחר חוץ מעקירה??? עזרה בבקשה

28/05/2005 | 13:09 | מאת: דורית

אם חייבים אין ברירה, מקובל מאוד לעשות "ניתוחים" כאלה לילדים. הדיבור יסתדר במשך הזמן. גם בקשר ללעיסת אוכל יהיה בסדר. החורים לא נגרמו בגלל הבקבוק, אלא בגלל אי הקפדה על הגיינת הפה. אצלי הילדה הייתה עם בקבוק עד כיתה ב', היא הקפידה לצחצח שיניים והכל בסדר. בקיצור הילד יסתדר ללא שיניים, בקשר להרדמה כללית, היום זה דבר נפוץ ומקובל, על כל פיפס קטן מרדימים כיום , הרפואה התפתחה, חוץ מזה שבהחלט ניתן להתיעץ עם רופא אחר גם כן. בהצלחה דורית נ.ב. המטרה של רופאים להרגיע ולא "לרדת " על הורים לכסח אותם ולהפחיד אותם, רק בגלל זה הייתי מחפשת רופא אחר שיעזור במקום לכסח אותי על טעויות שנעשו.

30/05/2005 | 09:24 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

ישנם עוד אפשרויות לטפל לא תמיד הפתרון הוא הרדמה כללית, לגבי העקירות יתכן ואין אפשרות להציל את השיניים ויש צורך בעקירות, אבל זה לא מדויק שבגלל עקירות שיניים תיוצר בעיה בדיבור, לפעמים יש ילדים שנוצרת בעית דיבור, אבל ברוב המקרים אין עם זה בעיה והילדים חיים טוב מאד מדברים אוכלים וגדלים גם ללא שיניים קדמיות ולפעמים גם ללא שיניים בכלל. גשי לרופא שיניים מומחה לילדים נוסף לחוות דעת נוספת אולי כן ניתן להציל את השיניים גם באוניברסיטת תל אביב ניתן לקבל יעוץ נוסף+טיפול לפי הצורך??

02/06/2007 | 20:50 | מאת: רינה

כלתי נוהגת לנקות את המוצץ של התינוקת (בת ה-8 חודשים) שנפל על הרצפה ,בחלל הפה,ואני כל הזמן מתנגדת בטענה שהיא מעבירה לה בצורה כזאת חידקים שיכולים להימצא בפה הואיל גם שלאם יש בעיות בשיניים. מה דעתך?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים