היפופלזיה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

07/03/2012 | 02:01 | מאת: הגר

שלום רב. הבן שלי בן 6. שיני החלב שלו בקעו לבנות ויפות ואילו השיניים הקבועות, שהן 4 טוחנות ו - 2 קדמיות תחתונות ועליונות, בקעו עם גוון צהבהב. היום הייתי אצל רופאת השיניים ונאמר לי שיש לו היפופלזיה. האמת שכאשר בקעה לו טוחנת תחתונה אחת שמתי לב שמשהו בצבע שלה לא תקין ושונה משאר השיניים אבל חשבתי שזה מכיוון שהיא לא בקעה במלואה ואולי אני לא רואה טוב. שאלתי היא מכיוון שאנו מתגוררים בחו"ל, מה הסיבה שזה קרה לו? מה הטיפול הנדרש? הרופאה המליצה לבוא לעיתים תכופות (כמה זה לעיתים תכופות?) ולעשות כל פעם ניקוי ומסכת פלואוריד וגם לאטום את ארבעת הטוחנות. האמת שמבחינה כספית זה לא עניין פשוט ולכן רציתי לדעת האם יש אלטרנטיבה לטיפול ביתי וזול מלבד הקפדה על צחצוח. ומה ההשלכות של חוסר טיפול. תודה רבה

פגמים בשיניים טוחנות ראשונות קבועות וחותכות חייבים מעקב אצל רופא שיניים מומחה לילדים, תלוי בחומרה של הפגמים תכיפות המעקב וכך גם הטיפול יש שיניים שלא יזדקקו לטיפול ויש שעלולות להגיע לטיפול שורש ולכן מאד חשוב המעקב לפי מה שנאמר לכם הסיבה לכך לא תמיד ברורה יש שחושבים שמדובר במחלת ילדות , תרופות וכו ויש מקרים שאין שום סיבה להופעת הפגמים בשיניים אלו בבית מאד חשוב היגיינה מקומים הנחות של פלואוריד ויש גם תכשיר מומלץ לשיניים אלו שנקרא tooth mouse שעוזר מאד לחיזוק האמייל

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים