הנקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

13/08/2004 | 22:45 | מאת: איריס

שלום יש לי תינוקת בת שנה ושלושה חודשים שיונקת א. האם הנקת לילה יכולה להשפיע על השיניים. ב האם הנקה בכלל משפיעה על מבנה השיניים ולסתות מו המוצץ תודה איריס

התשובות לשאלותיך: א. בהחלט הנקה בתדירות גבוהה בלילה או ביום יכולה לגרום לעששת אם לא מצחצחים את השיניים לאחר ההנקה. חלב אם מכיל פחממות שגורמות לעששת באותה מידה כמו חלב או כל נוזל אחר מלבד מים, ב. לא בהכרח, משום שהנקה אינה נמשכת כל היום כמו למשל מוצץ שנמצא לפעמים בפה שעות רבות אם לא בכל שעות היום והלילה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים