לבתי בת השנה ועשרה חודשים נפלה שן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/08/2011 | 19:51 | מאת: איתי וילנר

שלום רב בתי בת השנה ועשרה חודשים שיחקה בגן הילדים, נפלה, וללא כל חבלה חיצונית נראית לעיין נפלה לה שן מס. 51. בבדיקה שערכנו בבי"ח בני ציון השן יצאה בשלמותה כולל השורש, לעניות דעתי התעקמה שן מס. 61 במקצת. שאלתי היא האם ניתן לבצע גשר/כל פתרון אחר. הילדה נמצאת כרגע בשלב התפתחות הדיבור ואני חושש כי נפילת השן עלולה להעיב על נושא זה. בנוסף, המחסור בשן אינו אסתטי והילדה מחייכת וצוחקת פחות. מה ניתן לעשות?

04/08/2011 | 21:14 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום איתי, לא מקובל לבצע השלמת שן חסרה במשנן הנשיר ,באיזור הקדמי. חשוב מאד לבצע מעקבמסודר (קליני+רנטגני) שכן סביר , כפי שגם ציינת, שגם שיניים סמוכות נפגעו. מניחה שקבלתם הנחיות של ניקוי וחיטוי האיזור עד לריפוי ראשוני. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים