טיפול לילדה חרדה בת 4

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

12/07/2011 | 12:18 | מאת: שלי

שלום רב, בתי בת 4.5 וזקוקה לטיפול שיניים הכולל לפחות 4 סתימות (2 מהן ממש גדולות) ואולי אף כתר. אצל רופאת השיניים של קופת החולים היא הסכימה לבדיקה, צילום ואף למסיכת גז צחוק אולם, ברגע שמשכיבים את הכסא היא רועדת מפחד ומסרבת לקבל טיפול. אחרי 2 נסיונות (די חסרי סבלנות) הפנו אותנו לטיפול בהרדמה כללית. שאלתי היא: האם עדיף לחפש מרפאה פרטית מומחית לילדים על מנת לנסות שוב גז צחוק או סדציה קלה? או שמא אופציית ההרדמה הכללית אינה נוראית כפי שנראה לי??? כמובן שישנו גם עניין העלויות, זה בטח ממש יקר ללכת על האופציה הפרטית...נכון? אודה לתשובתכן, שלי.

לקריאה נוספת והעמקה
12/07/2011 | 21:33 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום שלי, על פי תיאורך לבתך יש פוטנציאל לשתוף פעולה (בדיקה, צילומים, מסיכת גז צחוק..), 4 שיניים לטיפול זו לא כמות טיפולים גדולה. ייתכן מאוד שבידיים מיומנות יתאפשר טיפול ויימנעו מכם הסיכונים הכרוכים בהרדמה כללית. זהו פתרון אחרון , שלעיתים אין מנוס ממנו, אך לא הייתי ממליצה לרוץ אליו בלי לנסות איש מקצוע שהמומחיות שלו היא טיפול בילדים צעירים. השיקולים הכלכליים והאחרים הם כמובן שלך ונתונים להחלטתך. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר.

14/07/2011 | 12:10 | מאת: שלי

ד"ר רוזן, תודה על תגובתך, הייתי מאוד רוצה לנסות ולטפל בגז צחוק או אפילו סדציה, דרך קופת החולים (מכבי), אולם נראה כי הם מאוד קצרי רוח ואינם מוכנים לתת הזדמנויות, מבחינתם ישנה הפניה להרדמה כללית ובזה פתרו את העניין. ראיתי באתר מכבידנט כי את נמנית על צוות רפואת השיניים באסותא חיפה. האם ישנה אפשרות להגיע לטיפול אצלך? אם לא, האם את יכולה להמליץ על רופא/ה אחר/ת מומחה/ית לשכנוע ילדים מפוחדים? תודה מראש, שלי.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים