האם להשקיע טיפול וכסף בשיני חלב?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

10/08/2004 | 23:20 | מאת: סי

ביתי בת 8, הרופא מבקש לעשות לה כמה סתימות, איטומים ו- 2 קיטועי מוך האם כדאי להשקיע הרבה טיפולים וכסף בשיניים שממילא יפלו לה?

11/08/2004 | 21:49 | מאת: דנה

בוודאי, הדלקות יעברו לחניככיים ומשם היישר לשיניים הקבועות

12/08/2004 | 11:28 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

הטיפול בשיניים הנשירות חשוב מאד ממספר סיבות: 1. עששת ( חורים בשיניים ) היא מחלה זיהומית מדבקת ומתקדמת, אם לא מטפלים בבעיה העששת פוגעת בכל השיניים ויכולה לגרום לכאבים , נפיחויות, וזיהום שיכול להתפשט לכל הגוף. 2. העששת יכולה להדביק שיניים קבועות שכבר נמצאות בפה בגיל 8 . ובמידה ויש דלקת היא בהחלט יכולה לפגועה בהתפתחות של נבטי השיניים הקבועות 3. ביתך בת 8 והחלפת השיניים מסתימית הסביבות גילך 12 ולכן יש עוד זמן רב לשיניים אלו בפה ויש להן תפקיד חשוב בשמירת מקום. איבוד מוקדם של שיניים אלו עלול לגרום לאיבוד מקום ובעיות אורתודונטיות בעתיד.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים