צמיחת שיניים לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

22/03/2005 | 10:22 | מאת: לילך

שתי השיניים הקידמיות צדדיות של בתי בת שנה וחודשיים עקומות אמרו לי כי אם היא מכניסה דברים לפה זה גורם לכך שיתעקמו וכך גם יצמחו השיניים הקבועות. האם זה נכון? או שהן יתיישרו? תודה.

תינוקות רבים מכניסים דברים לפיהם וזה חלק מההתפתחות אין הרבה מה לעשות וגם אם זה גורם לשיניים להיות עקומות אין לנן מה לעשות וזה לא אומר כלום לגבי השיניים הקבועות. מציצת מוצץ גם גורמת לשיניים להיות עקומות אך אם הילד מפסיק את המציצה בסביבות גיל 3-4 לפעמים זה מתיישר ולפעמים לא, בכל מקרה אין מה לעשות רק כאשר בוקעות השיניים הקבועות ניתן להחליט האם יש צורך ביישור שיניים או לא .

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים