צחצוח שיניים לפעוט

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

15/11/2010 | 11:18 | מאת: יובל

שלום, בני בן כמעט שנה התחלנו לצחצח לו שיניים מרגע בקיעת השן הראשונה ששאלנו בטיפת חלב ואצל רופא הילדים בפירוש נאמר לנו לקנות משחה ללא פלואריד ד"ר רולי ברקוביץ כותבת שכן צריך פלואריד האם מומלץ מגיל כה קטן להשתמש במשחת שיניים עם פלואריד ואם כן של איזה חברה/ות מומלץ להשתמש? כיום אנו משתמשים במשחה ללא פלואריד של חברת ולדה תודה יובל

15/11/2010 | 18:49 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום יובל, משרד הבריאות הוציא הנחיות כלליות לפיהן מומלץ להשתמש במשחת שיניים עם פלואוריד החל מגיל שנתיים , או לפי המלצת רופא השיניים המטפל.זאת במטרה למנוע מצב של פלואורוזיס (הצטברות ושקיעה של עודף פלואוריד ברקמות המסויידות ) כבר לקראת גיל שנה מומלץ לגשת לבדיקה ראשונה אצל רופא שיניים מומחה לילדים ולקבל המלצה אישית על סמך רמת הסיכון לעששת לפי מצב השיניים, הרגלי תזונה והיגיינה ועוד... כך שרצוי להיות במעקב אצל רופא שיניים שמכיר את הילד ומדריך ומסייע במניעה, בצורה מבוקרת. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים