צחצוח שיניים לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

26/09/2010 | 13:58 | מאת: אבא

שלום, לתינוק שלי בן שנה בקעו 2 שיניים, ואנו מצחצחים לו עם מברשת אצבעון השאלות: 1. האם יש משחה מתאימה? איזו? איפה ניתן לקנות? 2. מה לגבי מים? ידוע לי שבמים מהברז יש פלואור. התינוק שותה כרגע מים רתוחים. האם זה פוגע בפלואור? האם הוא בגיל שיכול להפסיק עם מים רתוחים? הוא אוכל כבר הכל, ומן הסתם המים אינם רתוחים בכל מאכל

27/09/2010 | 15:24 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום לאבא, אכן חשוב לצחצח החל מבקיעת השן הראשונה, כאשר בפה יש שיניים קדמיות בלבד ניתן להשתמש באצבעון כפי שאתם עושים. ההמלצה הכללית של משרד הבריאות היא להשתמש במשחת שיניים ללא פלואוריד בילד מתחת לגיל שנתיים, אך כיוון שגיל שנה זה הזמן המומלץ לבדיקה ראשונה אצל רופא שיניים מומחה לילדים, תוכל לקבל המלצה המתאימה ספציפית לילדך (על פי רמת הסיכון לפתח עששת) -הרתחת המים אינה פוגעת בפלואוריד. את השאלה האם להמשיך להרתיח עבורו את המים יש להפנות לצוות טיפת חלב או רופא הילדים. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר.

28/09/2010 | 20:39 | מאת: אבא

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים