חור גדול בשן אצל בן 3.5

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

07/08/2004 | 14:58 | מאת: גל

שלום - לבני בן השלוש ותשעה חו' יש חור גדול מאוד בטוחנת האחרונה (הפנימית ביותר) כשלקחתי אותו לרופאת שיניים הוא פחד והשתולל וברח. מאז חלפו מספר חודשים ונאמר לי שכדאי לי לחכות עד יעבור זמן בכדי לא לעשות לו טראומה. אני מקפידה לצחצח לו אבל מודה שזה קשה מאוד. הבעיה - היום התפוררה לו השן ונפלה לו רק חצייה והשורש תקוע עדיין . האם עלי לגשת בדחיפות לרופא שיניים לילדים? והאם נצטרך להגיע לטיפול בהרדמה? אני בטוחה שהוא מאוד יפחד לבוא למרפאה. מה לעשות??? אני מאוד מודאגת . לתשובתך אודה - אמא של גל.

09/08/2004 | 12:01 | מאת: ד"ר ג'יין רונן

ישנם מספר דרכים לטפל בילד ציער מאד וחרד מאד, לא תמיד הפתרון הוא טיפול בהרדמה כללית. מאד לא מומלץ לחכות משום שעששת היא מחלה מדבקת ומתקדמת. השן שמתפוררת יכולה לקבל דלקת עד לאבצס עם נפיחות וכאבים לכן הפתרון הוא לא לחכות, אלא לגשת במהרה לרופא שיניים מומחה בילדים שיחליט כיצד ניתן לטפל בילד.

09/08/2004 | 22:53 | מאת: גל

תודה על המידע החשוב. אשמח מאוד למידע על מרפאת מומחים לילדים באזורי שכן הילד לא משתף פעולה עד כה בבדיקות ולכן המליצו לי שוב להניח לו ולטפל בו רק אם יכאב . וזאת נראת לי טעות. אני גרה בקיבוץ סמוך לקריות (קרוב לקרית אתא). זהר

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים