כתמים על השיניים לפעוטה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

03/08/2004 | 10:25 | מאת: שירי

שלום, לבתי בת השנתיים, יש כתמים שחורים/חומים על השיניים בעיקר באיזור החיבורים עם החניכיים. הדבר התחיל לפני כחצי שנה- בהתחלה היו נקודות קטנות שבקושי ניתן היה להבחין בהן ולאט זה התפשט. אצין כי רופאת ילדים שבדקה קבעה ישר שזו פיגמנטציה ולא! עששת והסבירה לנו כי זה תופעה ידועה של חידקים בפה ושאינו מזיק לשיניים, כמו כן הבנו כי ניתן להסרה. (אך הילדה היתה הסטרית ולכן ויתרנו), ברשותך מס שאלות: 1. ממה זה נובע? מדובר בילדה בריאה ואנו מאד מקפידים מקטנות על תזונה בריאה וצחצוח שוטף מאז השן הראשונה.. 2. מה ניתן לעשות, והאם כדאי לחכות שתגדל קצת ואז להסיר? 3. היש משחה או פתרון אחר? 4. מתי זה חולף?, האם כל פעם זה יחזור אחרי שנסיר? בתודה ובברכה, שירי.

במידה ואכן רופאת השיניים קבעה שלא מדובר בעששת, תופעה זו ידועה בשם Black line נובעת מחיידקים שמפרישים את הצבע השחור שנדבק לשיניים וקשה מאד להסרה. אין כל קשר לתזונה או היגיינה כאשר מדובר בכתמים אלו, בדר"כ הילדים נדבקים אחד מהשני ע"י מגע ברוק בגן או בבית בעת משחק ניתן להסיר את הכתמים אצל רופא שיניים לילדים במידה ויש שיתוף פעולה מצד הילד, אך לא הייתי מבצעת את הטיפול אם הילד מתנגד, שכן מדובר בצביעה בלבד שמפריעה בעיקר אסטטית להורים יותר מאשר לילד, כאשר הילדה מעט תגדל היא תבקש שינקו לה את השיניים ואז היא גם תשתף פעולה לטיפול. אין פתרון אחר לבעיה, ואכן בדר"כ הכתמים חוזרים, בשלב מסוים לקראת גיל ההתבגרות התופעה חולפת יתכן בגלל שינויים בהרכב הרוק

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים