שן חלב משחירה לאחר מכה חזקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/08/2004 | 19:48 | מאת: סיגל

שלום רב, בתי תינוקת בת 17 חודש נפלה לפני כשבוע על הפנים ונחבלה בשפתיה . רופאת שיניים אמרה שהשיניים קיבלו מכה חזקה וכי יש לעקוב אחר התפתחויות. היום שמתי לב כי מתחיל כתם שחור בחלקה האחורי האמצעי של שן קידמית. מה המשמעות? האם זה מחייב עקירה? האם כל השן תשחיר? בתודה סיגל

שיניים נשירות שעוברות חבלה לפעמים משנות את ציבען וזאת כתוצאה מפגיעה בעצב של השן, לפעמים שינוי הצבע לשחור הינו זמני וזאת כתוצאה משטף דם פנימי בתוך לישכת המוך ( עצב השן ) ולאחר זמן קצר הצבע חוזר לקדמותו. אך שינוי הצבע יכול להיות גם קבוע אם מדובר בנזק בלתי הפיך לעצב השן כלומר השן מאבדת את החיות שלה. כיום גם אם כל השן משנה את ציבעה לשחור אין זה מחייב עקירה של השן ואכן כמו שאמרה לך רופאת השיניים שבדקה את ביתך יש צורך במעקב קליני וצילום רנטגן כל 3-6 חודשים בשלבים מוקדמים ואחר כך כל חצי שנה כדי לודא שאין דלקת בשורש השן שיכולה לסכן את השן הקבועה שמתפתחת מחקרים רבים הראות ששיניים אלו גם אם שינו את ציבעם לשחור נשרו ללא כל בעיה, חוץ מהבעיה האסטטית שבדרך כלל יותר מפריעה להורה יותר מאשר לילד. בכל מקרה המעקב הקליני + צילומים מאד חשוב עד לנשירת השן

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים