נקודות שחורות בשיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/01/2019 | 15:37 | מאת: אנה

לבתי בת ה שנתיים וחצי התחילו להופיע נקודות שחורות על השיניים.זה התחיל מנקודה אחת ותוך כמה חודשים התפשט על כל איזור השיניים הקדמיות.חשוב לציין שאני מצחצחת לה שיניים פעמיים ביום והיא לא אוכלת הרבה ממתקים. שנה שעברה היא היתה כמעט כל חודש מטופלת ע"י אנטיביוטיקה והבנתי שזה יכול לגרום לחיידק בפה. בבדיקה אצל רופא ילדים במכבי אמרו לי שאין מה לעשות עד שהשיניים יתחלפו. העניין שזה מאוד לא אסתטי וגם הולך ומחמיר. האם יש דרך להסיר את השחור ולמנוע התפשטות?

הנקודות השחורות נוצרת על ידי חיידקים שאינם מזיקים. לא ניתן להסירן עם מברשת ולכן יש צורך בשימוש במכשירים וחמרים שוחקים. בגיל זה לא יהיה שיתוף פעולה של הילדה. כשהמצב חמור ומציק מאד (להורים) ניתן לנסות ולעזור אצל רופא שיניים מומחה לילדים

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים