שן חלב פגועה לא נושרת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

01/01/2019 | 21:17 | מאת: טלי

שלום, בני הוא בן 7. נשרו לו כבר 2 שיני חלב - חותכות תחתונות מספר 81 ו 71. בלסת העליונה יש לו שן שנשברה בגיל שנתיים - שן מספר 61. רופא שיניים בדק אותו מספר פעמים מאז גיל שנתיים וראה בצילומים לאורך השנים שאין פגיעה בשן הקבועה. תור אחרון היה לפני שנה וחצי בערך. כעת מתנדנדות לו 2 חותכות בלסת העליונה, משני צידי השן השבורה: 51 ו 62. זה קצת מוזר לי שהשן השבורה (61) לא מתנדנדת ודוקא הבאה אחריה בתור (62) מתנדנדת. האם לדעתך צריך לבדוק שוב אם יש בכל זאת בעיה בשורש של 61 או בשן הקבועה שמעליה ואולי זו הסיבה שהיא עדיין לא מתנדנדת?

ייתכן שהחבלה הישנה בשן היא הגורם. כדאי להתיעץ עם רופא שיניים לילדים שיעשה צילום רנטגן לודא אם אכן זו הסיבה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים