ביקור ראשון אצל רופא שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/10/2018 | 03:31 | מאת: ר

לילדה שלי בת 5 יש כאבי שיניים... קבענו תור לרופא שיניים לילדים ואני לא יודעת מה להסביר לה ואיך להרגיע אותה לקראת הביקור אצל הרופא... אני לא יודעת כמה לספר (זריקה, רעש, ריח) כדי לא להפחיד אותה או שעדיף לא לספר בכלל? ואז היא תופתע בביקור? מה לעשות? בעלי אומר לי שאני משדרת יותר מידי פחד והוא מציע שלא אדבר כלום. אבל שוב, אני לא רוצה שתופתע ושתשאר בטראומה... אודה להנחיותיך

אם הבדיקה תהיה אצל מומחה לרפואת שיניים לילדים, בדרך כלל כדאי לא להרבות בהכנות אלא לההסביר שבמרפאה יש כסא מיוחד שעולה ויורד ,שהרופא יסתכל על השיניים ויספור אותם ויעזור גם לשן הסובלת. ניתן גם לספר קצת על המראה למשל. כדאי לומר לרופא שזה ביקור ראשון של הילדה ואז גם הוא יפעל בהתאם

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים