חור קטן בין שיניים טוחנות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

30/07/2017 | 00:11 | מאת: אבי

שלום, אני בעל מודעות לבריאות הפה ולכן דואג לצחצח שיניים לבני בן ה 5.5 פעמיים ביום כולל העברת חוט בערב. הצחצוח הוא כ 2 דקות לפי הספר. נמצאים כל חצי שנה בביקורת אצל רופא השיניים(המדהים שלנו :)) בביקור השבוע נתגלה חור קטן מאוד בין השיניים הטוחנות (איפה שאני מעביר חוט כל ערב כי השיניים צמודות). הרופא מבקש שנמשיך מעקב כל חצי שנה מכיוון שהחור ממש קטן ואינו רוצה לטפל בילד בשלב זה. כרגע מרח פלואוריד. אני ממש מתוסכל מהחור הזה ושואל את עצמי איך זה קורה אם אנחנו עושים את המקסימום כדי למנוע חורים? האם בתוך חצי שנה במצב כזה אפשר להגיע לטיפול מורכב הרבה יותר? האם כדאי לטפל כבר עכשיו? האם יש סיכוי שהחור ישאר בגודל כזה עד שהשן תיפול?

אל תהיה מתוסכל , יש גורמים רבים להתפתחות עששת ולא על כולם יש לנו שליטה. עד כה פעלת נכון ותמשיך כך. אם נגע העששת קטן מאד, ניתן לפעמים לעצור את התפתחותו על ידי הנחת תכשירי פלואוריד באופן סדיר במקום הנגע ולהיות במעקב. בעקרון חור קטן שאינו מטופל, ברוה המקרים ימשיך להתפתח ולגדול השיניים הטוחנות מתחלפות בעוד שנים לא מעטות

05/08/2017 | 19:09 | מאת: אבי

איזה תכשירי פלואוריד ניתן להניח בבית? או שאני חייב דרך רופא השיניים?

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים