PH ובריאות השיניים .

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

31/05/2017 | 15:43 | מאת: רזי

היי.. מאכלים חומציים ומאכלים עם סוכר שגורמים לחיידקי רובד השן להפרשת חומצה הורסים את האמייל, האם אכילה של מזונות בסיסיים לאחר הארוחה תגרום לחומציות בפה לעלות מעל 5.5 ולהפחתה פגיעה בציפוי השן? אילו מאכלים נכללים בהם- שקדים, תפוח, ירקות ירוקים, יש עוד מזונות בסיסיים? סודה לשתייה או גרגור של מי מלח יש בכוחם לשנות את החומציות לבסיסיות ולהפחתה של פגיעה בציפוי השן? נאמר שסודה לשתייה זה חומר שוחק אז בריא או לא בריא? מדוע יש כאלה שהרוק שלהם יותר בסיסי מאחרים? זה תלוי גם בתזונה?

07/06/2017 | 13:10 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום, גם לבסיסים חזקים עלול להיות אפקט מזיק על האמייל. המצב האופטימלי במנוחה הוא סביב PH נייטרלי. גבינות כמו צ'דר נחשבים בעלי השפעה פחות מזיקה הPH של הרוק במנוחה תלוי בגורמים שונים (לדוגמה מצב רפואי, הרכב החלבונים ברוק, זני אוכלוסיות החיידקים בפה, גנטיקה, תרופות שנוטלים ועוד...)

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים