השתלת סחוס בברך?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/10/2002 | 16:15 | מאת: מורן

הייתי רוצה לדעת על ניתוח השתלת סחוס בברך איפה כדאי?, כיצד מתבצע הניתוח? סיכונים וכו'.

יש כמה שיטות . אני מניח שכוונתך להשתלת תאי סחוס. זה ניתוח שמתאים רק לריפוי פגמים מוגדרים היטב במשטח מפרקי אחד . הטיפול נעשה בשלשה שלבים. 1. בציר. בוצרים תאי סחוס ממפרק הברך עלידי הוצאת כמה חתיכות סחוס קטנות ושליחתן למעבדה שם מפרידים את התאים מן החומר העוטף ומגדלים בתרבית רקמה ומביאים לריבוי ניכר מאד של תאים. 2.קציר. קוצרים את התאים שמים במבחנה ושולחים לבית החולים. 3. שתילה. שותלים את התאים בגומה המוכנה . מבחינה ניתוחית מדובר בפרוצדורה פשוטה. הקונץ זה הגידול במעבדה. על שאלות כמו איפוא כדאי הפורום לא עונה

מנהל פורום אורתופדיה