דלקת אפשרית בעצב הסיאטי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/10/2002 | 00:11 | מאת: חוה

יש לי תחושת כאב המלווה בהתנמלות לאורך כל הרגל מצידה האחורי, כשמקור הכאב הוא באמצע העכוז. בצילום גב לא ראו שום דבר משמעותי. הנימול לורך הרגל לא נפסק. הרופאים מתיחסים אלי בזלזלול כמו אחת שעושה את עצמה. הלכתי לרופא נוסף שקבע שזו דלקת בעצב כפי שחשדתי. מכיוון שהכאב לא חולף וכן העקצוצים וההתנמלויות לאורך הרגל מצידה האחורי, חשבתי האם יש מקום לבקש שיעשו לי בדיקת סי טי? האם נינתן לגלות בסי טי דברים שלא מגלים בצילום רנטגן? בהנחה שזו באמת דלקת. אני לוקחת ויוקס כדור אחד בזמן שכואב, והכאב אמנם מתעמעם. האם לקיחת ויוקס פרטנית ולא לאורך זמן מקובלת? תודה על תשומת הלב

כן במידה שהכאב נמשך כבר למעלה ממספר שבועות יש מקום לבצע ט.מ (=CT ) .בבדיקה זאת בהחלט רואים דברים שאין רואים בצילום רגיל. בדיקה נוספת שיתכן ויהיה צורךלעשותה היא בדיקת איבחון חשמלית של הולכה בעצב הנשה . אין הגיון לקחת ויוקס " כשכואב" שכןזו תרופה נגד דלקת ודלקת כמו שרפה צריך להמשיך לכבות גם כשאין רואים להבות.

מנהל פורום אורתופדיה