Jone's fracture

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/10/2002 | 19:56 | מאת: towoor

לדר' אסא לב-אל שלום, אני בן 20 ולפני 5 שבועות שברתי את העצם המטטרזלית החמישית בכף רגל השמאל בזמן משחק כדורגל (תוף כדי נחיתה עקומה על הקרקע). אז היתי 5 שבועות עם גבס (מגף קצר), ולמען האמת לא תמיד הקפדתי לא לדרוך על הרגל. כאבים מזמן כבר אין לי אך כעת עשיתי צילום ובצילום נראה שהעצמות לא התאחו כלל, הן נותרו כפי שהיו לפני 5 שבועות (כשרק שברתי את העצם). רופא אחר אצלו ביקרתי לאחרונה אמר לי שמדובר בשבר ע"ש ג'ונס (Jone's fracture) וששבר מסוג זה מתאפיין באספקת חמצן לקויה ולכן בהרבה מקרים לא מתאחה ואין מנוס מניתוח. לדבריו זהו ניתוח קל, ניתוח בו לדבריו ירכיבו לי בורג שיחבר את העצם השבורה. ברצוני לברר פרטים אודות שבר זה? האם באמת אין מנוס מניתוח? עד כמה הניתוח מסוכן? מה בדיוק עושים בניתוח? האם זה משנה איזה רופא יבצע ניתוח זה והיכן? אודה לך על כל אינפורמציה אפשרית, בברכה, מ.

מותר לחכות 3 חדשים לחיסור עצמוני של השבר בגבס. כ 2/3 מהשבריםמסוג זה מתאחים בגבס הטיפולהניתוחי הנו קיבוע יציב וקשיח של השבר באמצעות בורג העובר מקצה ( הבסיס) של עצם המשט החמישית לאורך תעלת העצם. . רצוי להוסיף שתל עצם.

02/10/2002 | 04:43 | מאת: מ.

עוד כמה שאלות בבקשה, ממה עשוי הבורג? האם כדאי לבצע את הניתוח? הכרחי? האם יש מומחה בתחום? בתודה מראש, מ.

מנהל פורום אורתופדיה