פלטפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/09/2002 | 14:06 | מאת: רונן

שלום רב למנהל הפורום. אודה לך אם תסביר כיצד מתקשר פלטפוס להתעייפות הרגליים וכיצד זה משפיע על ביצועים בספורט לדוגמא אני משחק כדורגל. וכמה זה מוריד בפרופיל הצבאי? דרך אגב קראתי כאן את הכתבה על פלטפוס והבנתי שאם ע"י עמידה על קצות האצבעות נוצרת קשת בכף הרגל אין בעיה. ובכן ניסיתי ובאמת נוצרת לי קשת גדולה בכף הרגל כשאני עומד לשנייה על האצבעות מה זה אומר שאין צורך לטפל? תודה רבה

ב90% מהרגליים השטוחות אין צורך לטפל ואין הן מפריעות לפעילות גופנית כלשהיא. אלו הן הרגליים השטוחות הגמישות ולסוג זה שייך גם מבחן העמידה על קצות האצבעות. עניין ההתעייפות אינו ממש נהיר שכן לא ברורה כוונתך במשוג זה.

01/10/2002 | 12:27 | מאת: רונן

התעייפות - אני מתכוון שרגליו של אדם בעל כף רגל שטוחה מתעייפות הרבה יותר ומהר יותר מרגליו של אדם שבעל קשת בכף הרגל.ובכלל הרגליים כואבות בגלל עמידה ממושכת ובגלל זה זה מוריד את הפרופיל הצבאי- אדם אינו מסוגל לעמוד על רגליו לאורך זמן ארוך ולבצע פעילות קשה כמו שאר האנשים ללא הבעיה בלי להתעייף מאוד. עכשיו, האם כל האמור לעיל הוא מיתוס או שזה באמת כך וזוהי הבעיה עם רגליים שטוחות?

מנהל פורום אורתופדיה