מיפוי שלד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/09/2002 | 20:26 | מאת: רחל

במיפוי כל השלד הודגמו מוקדי קליטת יתר באיזורים : 1.עמוד שדרה צווארי מרכזי משמאל 2.בעמוד השדרה גם ב D3 3.בעמוד דרה מותני ב 45 דו צדדי 4.מפרקים וברכיים באזור פטלות דו צדדי,ובאזור של TIDETAE TUBEROSIT משמאל 5.בטרזוס של כף רגל ימין כל הממצאים יכולים להתאים לשינויים נווינים במידת הצורך קליני מומלצת קורלציה רטגנית. התוכל בבקשה להסביר לי מה פרוש הממצאים ומה כדאי לעשות כדי לטפל בזה בצורה הטובה והמומלצת במצב שכזה. הסבל הוא פשוט נוראי!!!! מה דעתך???

כאורתופד אני לעולם בודק את החולה לפני שאני שולח לבדיקות או מסתכל עליהן . בדיקה כשלעצמה אין לה משמעות ללא הרקע הקליני שהוא הרבה יותר חשוב.

30/09/2002 | 05:33 | מאת: רחל

הרקע הקליני הוא כזה: כאבי ברך ימין יותר משמאל , כאבי מרפקים,כאבי גב תחתון וצלעות קיימת רגישות תנועות מלאות וכואבות ידוע דיסק פרוץ וליסטזיס ל4 -ל5 ידוע ספונדילוזיס צוארי רציתי בבקשה אם תוכל לתת את עצתך לטיפול ? אגב מהו טיפול אלנדרוניט?

מנהל פורום אורתופדיה