כאב כתף ממושך( שבועיים)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/09/2002 | 16:55 | מאת: שמרית

מזה שבועיים איני מסוגלת להשתמש ביד ימין , מהכתף עד המרפק. בימים הראשונים הכאב לווה בחום גבוה. חוות הדעת של הרופא: bursitis . והטיפול המוצע: זריקה (diprospan). בינתיים לא קיבלתי את הזריקה . קראתי שיש לה תופעות לוואי חמורות (התנפחות, ואף סכנה לשיתוק). שאלתי: מה טיבה של הזריקה? האם יש אלטרנטיבה ? לכמה זמן יעילה השפעתה? האם כל זריקה מכילה קורטיזון? *** יש לציין שלפני שנה גם היד השניה היתה מושבתת לכמה שבועות. אז האבחנה הייתה: impenjement syndrom . שרוול הסובב. גם אז הטיפול שהוצע היה זריקה. גם אז סרבתי לקבלה מחשש לתופעות הלוואי הנ"ל. ***

זריקת דיפרוספן מכילה סטרואיד סינטטי שפעולתו דומה לזו של קורטיזון . תופעתות הלואי שציינת לא קיימות בעקבות זריקה בודדת אלא בעקבות שימוש ממושך בסטרואידים. יש כמובן אלרטנטיבות אך אלו דורשות זמן ,סבלנות וכוח סבל. כך למשל טיפול באמצעות תרופות נגד דלקת עם פיסיותרפיה , או גלי ההלם חוץ גופיים.

מנהל פורום אורתופדיה