טיפול בדלקת פרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/09/2002 | 14:40 | מאת: שוש

אמי בת 58. בריאה בדר"כ. נוטלת טיפול הורמונלי. בחצי השנה האחרונה החלה להתלונן על כאבים בפרקי אצבעות היד ושורש כף היד עם מעט נפיחות במקום וקושי ליצור אגרוף. רופא אורטופד רשם לה כדורים נגד כאבים וטען שאין מה לעשות בנידון. אני הרשיתי לעצמי להתעניין יותר בנושא ורכשתי עבורה טבליות בשם " קרטילגו" ( גלוקוזמין סולפט+כונדרואיטין סולפט). אחרי חודש אמי חשה טוב יותר (ואף עושה אגרופים) אך שמה לב שהופיעה נשירת שיער יותר מתמיד. שאלותיי: 1. האם קיים קשר בין הכדורים לנשירה? 2. לאיזו תקופה בדר"כ מומלץ ליטול את הכדורים? תודה מראש, שוש

החומרים גלוקוזאמין (סולפט או הידרוכלוריד או הידרו יודיד ) וכונדרואיטין סולפט נכנסו ל"ארון התרופות " כחומרים מגיני סחוס ולא כתרופות נוגדות דלקת. .אמנם לחומר כונדרואיטין סולפט יש השפעה נוגדת דלקת קלה אך אין זה השימוש אליו הם מכוונים כך שאין הנחיות ברורות לגבי השימוש בהם למטרה זו, מה גם שמדובר בחומר הנחשב "תוסף מזון " ואינו צריך לעבור את הבדיקות המדוקדקות הנדרשות מתרופות של ממש.

29/09/2002 | 16:05 | מאת: מור

לדוקטור אסא לב-אל שלום רב! אני בת 43 המחזור החודשי נגמר לי בגיל 40 והייתי מקבלת כל ארבעה חודשים פעם מחזור רגיל ומדיי פעם דימומים ופעמים גרדה הבחנתית אובחן אצלי כשל שחלתי וכמו כן דלקת פרקים . רופה הנשים שלי נתן לי הורמונים אך לי יש בעיה פסיכולוגית לשתות כדורים ולא משנה איזה . אפילו אופטלגין איני יכולה לשתות. אני סובלת מהשמנת יתר מכאבים איומים בכל עצמות הגוף ובכושי רב מתפקדת לאחרונה נודע לי על משחת אסטרוגן האם גם אני יכולה להשתמש במשחה . אני אם לשתיי בנות בנות שש ושמונה והמתלות היום יומיות הופכות לסיוט אודה לך מאוד אם תוכל לענות לפנייתי בתודה מראש מ.ת

מכיוון שמדובר ב"תוסף מזון" אין היצרנים מפרטים תופעות לואי לשימו שבחורים אלו. ידוע שגלוקוז אמין הם עשוייהלגורם לקושי באיזון סכרת אך מעבר לכך לא ידוע הרבה. יש לציין שמדובר בחומרים הנמצאים בתוך הסחוס של בני אדם ובעלי חיים והם מופקים מסחוס של בעלי חי.

מנהל פורום אורתופדיה