ART50 כיצד התרופה עובדת?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/09/2002 | 01:01 | מאת: רחלי

שלום רב, אני בת 60 : סובלת מכאבים ברגליים וקיבלתי את התרופה (ארט 50) מידי רופאת המשפחה אשר ציינה שעליי לקחת כדור אחד ליום. שאלתי מה בדיוק התרופה עושה? ומדוע כדור אחד ולא 2 כפי שכתוב באריזה? כמו כן מתי אתחיל לחוש השפעה? האם יש סיכונים? תודה מראש על ההתייחסות

ארט 50 היא תרופה המעקבת את פעולתו של ציטוקין בשם אינטרלוקין 1. חומר זה(אינטרלוקין 1 ) גורם לתאים במפרק להפריש חומרים ההורסים את הסחוס. התרופה אם כן מגינה על הסחוס המפרקי. כל זאת כאשר המחלה היסודית היא אוסטאוארטריטיס . התרופה אינה תרופה נגד כאב או נגד דלקת ולכן יש לקחתה בצוותא עם תרופות נוגדות דלקת. שיטת נטילת התרופה היא בחודש ראשון כדור אחד ליום ואחר כך עוברים לשני כדורים ביום למשך עוד 5 חדשים.

מנהל פורום אורתופדיה