הארכת גפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/09/2002 | 22:22 | מאת: רותי

יש לי בן, בן 18 שסיים את שלב הגדילה והגיע לגובה של 160 ס"מ, הוא מאדסובל מגובהו הנמוך, שמעתי שיש ניתוח המאפשר הארכת עצם, הייתי מעוניינת לדעת פרטים על ניתוח זה סיבוכים, הצלחות בכמה ניתן להאריך את הגובה והאם ניתן לפגוש משהו שעבר ניתוח כזה.

ניתוחים להארכת גפיים נעשים כבר שנים רבות אצל אנשים הסובלים מהבדל באורך הגפיים. ניתוחים לשם הגבהת אנשים נורמליים אך נמוכים הנו דבר חדש יחסית ונעשה בשני העשורים האחרונים במקומות מסויימים בעולם. הניתוח מבוסס על חיתוך עצם ארוכה כמו עצם הירך או עצם השוק והרחקה הדרגתית של שני רסיסי העצם זה מזה באמצעות מכשיר עשוי לדבר. קצב ההרחקה הנו כ 1 מ"מ ליום . ניתן להגיע להארכה של למעלה מ 10 ס"מ בעצמות הירך וקצת פחות בעצמות השוק . זמן הטיפול הוא חודש לכל ס"מ הארכה. כאשר מדברים על הגבהה צריך להאריך את שתי הגפיים וכאן צריך לתכנן את האיסטרטגיה כלומר האם להאריך רק שתי עצמות (שתי ירכיים למשל ) או כל הארבע ובאיזה סדר . בשנה אחרונה נכנס לשוק האמריקאי מכשיר שהוא מוט טלסקופי המוחדר לתוך תעלת העצם ועל ידי טריק מסויים הוא מתארך לאיטו יום יום .יתרונו שאין רואים אותו אין שיפודי מתכת החודרים מבחוץ לעצם דרך העור מה שמפחית את אחד הסיבוכים הבעייתיים ביותר והוא זיהום של מסלול השיפוד. זו טכנולוגיה חדשה והנסיון בה מועט אך דומני שאם מישהו חושב באמת על הניתוח זו הדרך .

מנהל פורום אורתופדיה