פריצת דיסק L3-L4

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/09/2002 | 00:02 | מאת: עודד

שלום ד"ר.אני בן 20 ומצאו לי ב C.T פריצת דיסק מסויידת,אתה יכול להסביר ד"ר מה זאת אומרת ואיזה טיפול יש לבעיה הזו?יש לי גם ספאיינל סטינוזיס.יש לי כאבים חזקים בעמוד השידרה גבית ומותנית עם הקרנה לרגל שמאלית.מה דעתך,איזה טיפול אני צריך לעבור ואיזה בדיקות דמיה נוסופות אני חייב לעשות ואולי יש איזה תרופה לבעיה הזו?מה דעתך אני צריך לעבור ניתוך או לא?איזה רופא יש בארץ החי טוב בבעיה שלי עם פריצת דיסק ועם ספאיינל סטינוזיס? תודה.

אין דבר כזה פריצת דיסק מסויידת מן הטעם הפשוט שרקמת הדיסק אינה מכילה סידן. מה שכנראה רואים אצלך הנו בליטה של רקמה מסויידת לכוון תעלת השדרה. הרנטגנולוג מדמה כי מדובר בדיסק ש"פרץ" או התבלט ואחר כך במשך זמן רב נוצרה ההסתיידות מקומית. אשר לשאלותיך האחרות איני יכול לענו תלך מן הטעם הפשוט שקביעת הטיפול נעשית אך ורק על סמץ הכאב ,המחושים הנוספים וממצאי הבדיקה הגופנית וללא שום קשר לממצאי הדימות למינהם. אם תגלוש באתר תוך שימוש באופציית החיפוש תמצא כי פעמים רבות התייחסתי לסוגיית דרכי הטיפול האפשריות ומהן האינדיקציות לשם כך. יש גם פורום באתר "דוקטורס" המוקדש כולו לבעיות גב ועמוד שדרה. אשר לרופא הכי טוב - מנהג קבענו כי איננו ממליצים במסגרת הפורום על מומחים.

מנהל פורום אורתופדיה