מיטת מים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/09/2002 | 22:04 | מאת: שרון

האם יש איזה חיסרון מבחינה בריאותית בשימוש במיטת מים ?

מבחינה בריאותית מזרון מים הנו המזרון האולטימטיבי

22/09/2002 | 12:16 | מאת: אפרת

לאילו פרמטרים יש לשים לב בעת קניית מזרן? האם יש הצדקה לדעתך לפערי המחירים? האם יש "מזרן מומלץ"? ושאלה אחת נוספת - מדוע בעצם מזרן מים הוא אולטימטיבי? תודה מראש

איני בקיא בטכנולוגיה של בניית מזרון ואיני יודע לעשות בקרת איכות ולכן הפרמטר החשוב ביותר , לעניות דעתי, הנו הנוחות של המזרון. דברים נוספים אך הרבה פחות חשובים לדעתי הנם עמידותו של הציפוי בפני לכלוך , החומר ממנו עשויים הקפיצים , צפיפותם של הקפיצים אחריות שרות ומחיר. אשר לפער המחירים זו שאלה יפה לכל מוצר. לעניין האולטימטיביות הבריאותית של מזרון מים ( ושימי לב הבריאותית אך לאו דווקא הכלכלית ) העניין הוא בתכונה הפיסיקלית של נוזלים שאינם מגיבים בשינוי נפח בתגובה לכח הפועל עליו אלא בשינוי צורה .כתוצאה מכך הלחץ בכל מקום הוא שווה ולפי החוק השני של נויוטון גם הלחץ המופעל על גוף האדם הוא שווה בכל מקום מה שמבטיח נוחות אופטימלית.

מנהל פורום אורתופדיה