כאבים בצידי הברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/09/2002 | 22:28 | מאת: אבי

שלום רב, ותודה מראש על התשובה מזה כחצי שנה אני סובל מכאבים בברך ימין. חשוב לציין שהכאבים אינם בקידמת הברך או באיזור האחורי של הברך, אלא בצדי הברך - בצד הפנימי. לאחר שהייתי אצל אורטופד, ( צילום רנטגן לא הראה דבר), קיבלתי למרוח מישחה אנטי-דלקטית באיזור הכאב - לצערי זה לא עזר. הרופא הבודק אמר לי שאין לי בעיה של תנועה בברך, ולדעתו הברך עצמה תקינה. יש לציין 1. הפגיעה בברך היא בעקבות אימון גופני בחדר כושר (סקווטים) - פיזיוטרפיסט שבדק אותי המליץ לי לעשות מדרסים חדשים (יש לי פלטפוס), מאחר שלטענתו המדרס לא היה תקין. כמו כן חוות דעת הפזיוטרפיסט היתה שאין בעיה בסחוס או בברך עצמה, אלא בשרירים/גידים בצידה. 2. פיוטרפיה של Ultra Sound לא עזרה. 3. כיום אני עושה פיוטרפיה של עיסוי עמוק + תרגילים לחיזוק הברך. אך עדיין אני מרגיש כאב רב וללא הקלה. ולעצם השאלה: מה עוד אני יכול לעשות על מנת לשפר את מצב הברך, ולהוריד את רמת הכאב. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים? האם דלקת? האם כדאי ליטול כדורים אנטי דלקתיים טבעיים ואם כן אילו? בתודה מראש.

עד כה קבלת טיפולים רבים ללא אבחנה . זו אינה הדרך האופטימלית להגיע לתוצאה משביעת רצון. אשר לאבחנה אין בדבריך שום מידע מואיל להוציא את ציון מיקומו של הכאב ונסיבות הופעתו ( מה זה סקווטים - ובכלל מה יש לך נגד עברית .) אם תרצה עצה של ממש עליך לעשות מקצה שיפורים בהסבר הבעיה ותאור מדוייק של המחושים ושל הממצאים בבדיקה, או לחלופין לשמוע מה שהמוסכניק שלי אומר :" תביא ונראה. "

מנהל פורום אורתופדיה