אוי, הכתף....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/09/2002 | 21:00 | מאת: מירה

לד"ר לב אל שלום רב, אני כותבת שוב כיון שהשאלה הקודמת שלי "נבלעה" בדואר. אני עדיין סובלת מהכתף הקפואה ושום כדור או זריקה לא עזרו לי עד עתה.... כבר ביקרתי אצל שני אורתודפים. מחליפים לי כל פעם כדורים , וכאילו כלום. הרופא מדבר על ניתוח להסרת רקמות נגועות, אבל הוא לא רץ לזה וגם אני לא, בעיקר שאינו מבטיח שהכאבים יעברו אחרי הניתוח. אז מה עושים? ממשיכים לסבול? מירה.

כתף קפואנה חולפת לע"ק תוך 12-36 חודש. היא אמנם לא חוזרת למלוא גמישותה אך מאפשרת טווח תונה שימושי. אם את רוצה לדחוק את הקץ היטות המקובלותהן הזרקה של חומר הרדמה מקומי עם סטרואידים ומניפולציה של הכתף ,מניפולציה של הכתף תחת הרדמה כללית ולבסוף ניתוח ( בדרך כלל ארתרוסקופי) .

מנהל פורום אורתופדיה