השתלת מרפקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/09/2002 | 17:02 | מאת: יניב

לאחר סידרת ניתוחים במרפק שלי , רופאים אמרו לי שהפתרון הסופי הוא השתלת מרפק מלאכותי. השאלות שלי הם : 1- האם יש ידע ונסיון בארץ בתחום? 2- האם זה מוצלח, ואם התנועה של המרפק תהיה מלאה? 3- איפה או מי מתמצא במרפקים בארץ ( שם של בית חולים או רופא)? או אם ידוע לך אפשרויות אחרות חוץ מהשתלה של מפרק?

יש נסיון בארץ אם גם לא רב שכן ניתוח השתלת מפרק הנו נדיר יחסית. במחלקות הגדולות של כירורגיה של היד תמצא את מרבית הנסיון. הניתוח די מוצלח אך אין לצפות למרפק נורמלי לחלוטין. החלופה להחלפת המפרק היא איחוי המפרק.

22/09/2002 | 01:29 | מאת: יניב

ד"ר, לכמה שנים מחזיק מעמד מפרק מלאכותי כזה?

29/09/2006 | 12:15 | מאת: אווה

האלות ותשובות בנושא החלפת מרפקים הינם משנת 2002 ,ברצוני לדעת האם מאז ועד עתה נצבר ידע וניסיון בנושא השתלת מרפק ומי בית החולים המתמחה לנושא.

מנהל פורום אורתופדיה