הליכה על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/09/2002 | 14:11 | מאת: גילי

ביתי בת ה-4 הולכת על קצות האצבעות , ניסינו שיטות טיפול רבות - פיזוטרפיהת מדרסים ונעליים שונות. שאלתי היא האם קיים טיפול אחר מוצלח יותר ?ומהם ההשלכות שיכולות להיות כתוצאה מהליכה זאת ( גב , כף הרגל ועקב אכילס)?

במידה וההליכה על קצות אצבעות נובעת מקיצור של גיד אכילס ( ליתר דיוק השרירים מהם הוא יוצא ) וקיצור זה הוא קבוע הטיפול הו אראשיתבמתיחות תברגול עצמי ושלההורים ו/או פיסיותרפיסט אם זה לא עוזר קיבוע הרגל בגבסים והחלפת הגבסים לעיתים קרובות תוךכדי הפעלת מתח עלהגיד. במקרים שבהם סיבת קיצור הגיד היא עוית שרירים ניתן לטפל על ידי זריקות של טוקסין בוטולינום . השפעת הזריקה נמשכת כ 6 חדשים. ולבסוף הטיפול הסופי הנו ניתוח להארכת הגיד.

מנהל פורום אורתופדיה