חוק גדילת העצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/09/2002 | 13:53 | מאת: רפי

לד"ר לב אל אסא שלום רב! שמעתי על חוק גדילת העצם לפיו העצם גדלה בהתאם לעומס שמופעל עליה. שאלתי היא האם אימוני חדר כושר מעודדים גדילת עצמות? ויש לי עוד שתי שאלות אם תוכל לענות : 1.עד איזה גיל גדלות העצמות אצל גברים? 2.יש לי בעיה ששני צידי החזה שלי לא שווים בגודלם כלומר משום מה הצד השמאלי של בית החזה שלי בולט יותר. זאת מין עצם כזאת בבית החזה שאין בצד השני. האם זאת בעיה והאם אפשר לטפל בכך? זה לא כל כך משמעותי אבל רציתי לשאול מפני שכבר נכנסתי לפורום אורטופדיה. תודה רבה

על פי החוק של וולף העצם תתעבה יותר רבאותם מקומות בהם היא נתונה למעמס רב יותר. אין מדובר כאן בגדילה לאורך אלא בתגובה נורמלית של העצם לעומס. דוגאות לכך ניתן לראות אצל שחקני טניס שעצמות היד המשחקת עבות יותר מאשר השניה. אימוני חדר כשר אינם מעודדים צמיחת עצמות אך גורמים לחיזוק העצמות . עצות גדלות לאורך כל עוד גופנו גדל לגובה. כלומר פחות או יותר עד גיל 18 אשר לבית החזה שלך אין כאן בעיה בריאותית אלא חזותית ואין צורך לטפל בה.

מנהל פורום אורתופדיה