עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/09/2002 | 13:13 | מאת: מאיר

הלכתי היום לאורתופד הוא ראה שהגב מתעקם ואמר שיש לי עקמת. אני די מודאג מהענין לכן אני שואל אולי יותר מדי שאלות: א.יש משהו שאני צריך לברר: עמוד השדרה שלי ישר לגמרי בקו מהישבן ועד הצוואר כל הבעיה היא עקימות לאחור - מעין בליטה בגב, זה מה שנקרא "עקמת" עם כל הענין של הזווית והניתוחים? ב.האם המצב שלי ילך ויחמיר ללא טיפול? ג.איך מטפלים בבעיה? ד.האם הטיפול מיישר את הגב לגמרי? ה. האם ללא טיפול הגב ישאר עקום לכל החיים?

עקמת היא מצב שבו כשמסתכלים עלעמוד השדרה מאחור או מלפנים הוא אינו נראה ישר אלא עקלתוני. האיבחון נעשה באמצעות צילו של כל עמוד השדרה מן הראש עד האגן בעמידה . העקמת עשויה להתקדם בתקופה של צמיחה לגובה. סיכויי החמרתהעקמת מותנים במידת העקמת בגילמסויים כך למשל נערה בת 14 בשלה מבחינה מינית עם עקמת של 15 מעלות יש כל הסיכויים שהעקמת לא תחמיר אצלה. לעומת זאת נערה בת 12 עםעקמת של 20 מעלות אצלה רק מתחילה תהליך ההתבגרות יש סיכוי גבוה שעקמותה תחמיר.

מנהל פורום אורתופדיה