כאבים במפשעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/09/2002 | 23:55 | מאת: אלון ג.

שלום דוקטור! אני רווק בן 30. אני סובל מכאבים אחרי מאמץ בשתי המפשעות ובשני האשכים לסירוגין,כלומר כאשר כואב בצד ימין אז לא כואב בצד שמאל ולהיפך. הכאבים הם אחרי מאמץ כמו הרמה/נשיאה של משקל מעל 3 ק"ג או אחרי הליכה של מעל חצי שעה וכו. הכאבים מופיעים כחצי שעה אחרי המאמץ ויכולים להמשך יומיים שלושה. התופעה התחילה לפני 4 שנים, אך התעלמתי ממנה. לאחרונה יש החרפה ופניתי לרופא כירוג. שלאחר בדיקה לא מצא שום בעייה של שבר וכו'. הכירוג שלח אותי לאולטרסאונד של המפשעות והאשכים ושם שוב לא גילו שום מימצא בעייתי. לאחר האולטרא סאונד הייתי אצל אורטופד והוא שלח אותי למיפוי עצמות. שאלתי היא האם סוג כזה של כאב יכול לנבוע מבעייה אורטופדית שקשורה לגידים או לשרירים? האם מיפוי עצמות היא הבדיקה המתאימה? בתודה מראש, אלון ג.

על פניו לא נראה לי כמו בעיה הקשורה במערכת השלד והשרירים

19/09/2002 | 22:53 | מאת: אלון

תודה על תשובתך. בהנחה שזו באמת לא בעייה בשלד האם בדיקת מיפוי עצמות נראית לך מיותרת? האם יתכן שזה קשור לבעיה בגידים (דלקת)? איזה סוג של בדיקה נראה לך מתאים או לאיזה סוג של רופא אני צריך לפנות? בתודה מראש, אלון

מנהל פורום אורתופדיה