עמוד השידרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/09/2002 | 01:08 | מאת: איציק

עברתי תאונת דרכים עם קטנוע הייתי רוצה לקבל הסבר על בדיקות ה CT והאם זה מסוכן מה שיש לי את הכאבים הרגשתי רק ליומיים שלושה לאחר מכן רק בלילה וכיום כמעט שאני לא מרגיש כאבים כלל להלן תוצאות הטומוגרפיה C5-C6 בקע דיסק אחורי ומרכזי הלוחץ על השק ה טקאלי ופרגמנט עצם קטן מנותק מהחלק הקידמי של גוף החוליה C6-C7 ציסטה סבקורטיקלית אני יודע שהציסטה לא קשורה לתאונה אבל האם זה מסוכן ושאלה אחרונה בזמן צילום עמוד השידרה ברנגן נראה כדור קוטר 3 ס"מ באיזור C2-C3 עשו לי AMR ולא נראה דבר וגם עשו לי CT וגם לא נראה דבר רק בצילום רנגן רגיל רואים את זה וכבר עברתי המון צילומים רנגן ועדיין הכדור נמצא הרופאים כבר התייאשו אולי פה מישהו יוכל לעזור לי

המציין הטוב ביותר לחומרת מצבך הנו הכאב. אשר לממצאי הCT אלו אינם חשובים כלשעצמם אלא רק בהקשר להסתמנות הקלינית של המחלה וזו כפי שאני מבין מדבריך היא קלושה מאד. לא ברור לי על מה מדבר הרנטגנולוג במילים C6-7 ציסטה סובקורטיקלית. צריך להחליט המדובר בציסטה בC6 או בC7 . לעצם העניין איני יכול לחוות דעה מבלי לראות. הדבר נכון גם לגבי ה,כדור" בצואר.

מנהל פורום אורתופדיה