תסחיף ברשתית העין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/09/2002 | 11:46 | מאת: מירלה

אמי בת 73 נפלה וקיבלה מכה חזקה בברכיים, בשוק רגל ימין ובאף. הכאבים חלפו ולמעט שטפי דם מקומיים לא נעשו צילומי רנטגן. רופא העיניים המטפל בה הבחין בתסחיף ברשתית העין ושלח אותה לדופלקס עורקי הצוואר האם יכול להיות קשר בין התסחיף לנפילה הנ'ל? ואם כן - מה עלינו לעשות?

14/09/2002 | 11:54 | מאת: החומד לצון

מירלה שלום שני דברים לי אלייך 1)מה הקשר בין עיניים לאורטופדיה? 2)דופלקס ...זו דירה בעלת שתי קומות..אימך כנראה נשלחה לעשות דופלר. שנה טובה

14/09/2002 | 12:05 | מאת: מירלה

לא כדאי לזלזל באינטלגנציה של האחרים - אתה אף פעם לא יודע עם מי יש לך עסק.... אכן דופלקס שגיאת כתיב (מן הסתם הכותבת יודעת עברית וגם איננה בור ועם הארץ..) הקשר בין אורתופדיה לתסחיף שומני ברשתית העין מפתיע גם אותי ונחשפתי אליו בתשובה של דר לב אל לעדן מתאריך 9.07 בפורום זה - כדאי לך לקרוא

א. דופלקס זה בסדר . זה שם מסחרי של מכשיר המנצל אפקט דופלר למדידת זרימת דם בכלי דם . לעניין התסחיף בעינה של אימך איני מצוי בתחום ולא ידועים לי בברור הגורמים לתסחיפים. אגב הם מדובר בתסחיף בעורק או בוריד. אשר למה לעשות אמנם יש לבדוק את מצב העורקים הקרוטידים מהם (דרך סעיף נוסף ) מתפצל העורק המוליךדם לגלגל העין. בדיקת דופלקס היא הבדיקה הראשונה שעושים. במידה שתמצא חסיבמה חלקיתשלהעורקים יהיה עליכם להתיעץ עם כירורג כלי דם מה הלאה.

מנהל פורום אורתופדיה